Gelekt: ALLES over de Galaxy S8 + foto’s

Er zijn geen geheimen meer!

Officieel worden de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus op 29 maart gepresenteerd maar op de Duitse website WinFuture is alle informatie over deze smartphones gelekt. Zelfs de persplaatjes zijn bekend.

Het lijkt er dus op dat de presentatie van het nieuwe vlaggenschip van Samsung voor de schijn is, omdat er ook de afgelopen weken al veel is gelekt. Zo kregen we een werkende Galaxy S8 in beeld en konden we een betere blik werpen op het startscherm van de smartphone.

Het is wel duidelijk dat Samsung met zijn nieuwe high-end smartphones het debacle rond de Galaxy Note 7 wil laten vergeten. Samsung heeft dus geprobeerd om de beste features in deze telefoons te stoppen.

De normale Galaxy S8 heeft een 5,8 inch scherm en de Galaxy S8 Plus een 6,2 inch scherm. Beide schermen hebben een verhouding van 18,5:9. Beide modellen beschikken over een Super AMOLED paneel met 2960 x 1440 pixels. Samsung belooft met deze schermen uitstekende scherpte en foto’s met rijke kleuren en met veel details.

Daarnaast krijgen de camera’s van de smartphones weer een centrale rol. Ze worden weer een reden waarom je een Samsung telefoon zou aanschaffen. Beide telefoons beschikken over een 12 megapixels camera aan de achterzijde met sensorpixels van 1,4 micrometer. Verder beschikt deze camera over een F/1.7 diafragma.

Aan de voorkant van beide smartphones zit een 8 megapixel camera met autofocus en ook een F/1.7 diafragma.

Het interessante is dat Samsung opnieuw een irisscanner heeft ingebouwd in zijn nieuwste vlaggenschip. Deze scanner kan gebruikt worden om de gebruiker snel, eenvoudig en betrouwbaar te identificeren. Het toestel heeft een ultra veilige sensor, die is ontworpen om het hoogst mogelijke niveau te waarborgen. Je kunt de scanner zelfs gebruiken om een map met gevoelige documenten af te sluiten, zodat alleen jij hem open kan maken met je iris.

Samsung adverteert daarnaast met de mogelijkheid tot het uitbreiden van de opslag met een microSD kaart. De telefoons kunnen maximaal 256 GB aan extra geheugencapaciteit aan. De interne opslag zal in Europa 64 GB zijn. Je hebt dus genoeg ruimte voor foto’s van 4K kwaliteit.

Zowel de S8 als de S8 Plus zullen net als hun voorgangers worden gecertificeerd met waterproof niveau IP68 en kunnen dus 30 minuten overleven in 1,5 meter water. Daarnaast zijn deze telefoons ook stofdicht.

De batterij van de Samsung Galaxy S8 is uitgerust met 3000 mAh en dat is relatief groot. Waarschijnlijk gaat de Galaxy S8 Plus beschikken over een 3500 mAh batterij, maar dat is nog niet bevestigd.

Beide telefoons zijn ongeveer 8 milimeter dik en voorzien van stereo speakers en gelukkig nog een koptelefoonaansluiting.

De Samsung Galaxy S8 gaat 799 euro kosten, terwijl de Samsung Galaxy S8 Plus 899 euro zal gaan kosten. Het vlaggenschip zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Black Sky, Orchid Grey, en Arctic Silver.

UPDATE: het is officieel: meer info HIER!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën