Huawei Mate 20 Pro vs iPhone XS Max

China tegen Amerika, high-end tegen budget, Huawei tegen Apple.

Nog twee en een halve week en dan komt budgetmerk Huawei met een high-end smartphone-reeks. De Huawei Mate 20 Pro gaat sterk concurreren met toppers in het segment, waaronder ook de iPhone XS Max (maar ook de Galaxy Note 9). Hoe zijn die twee toppers als je ze naast elkaar legt? Wij zochten het uit.

Op het eerste gezicht zijn de twee toestellen verrassend vergelijkbaar. Ze hebben allebei een (nagenoeg) even groot scherm, dezelfde beeldverhouding en bijna dezelfde afmetingen. Daar houden de overeenkomsten daarentegen wel op.

Zo heeft de de Mate 20 Pro een iets hogere resolutie en een hogere pixeldichtheid. Ook is de batterij groter, heeft het Chinese toestel meer RAM, uitbreidbaar geheugen, een driedubbele rear-camera en plek voor een tweede SIM-kaart.

Kortom, op papier zou ik het behoorlijk snel weten. Zeker als je de prijzen vergelijkt; de Huawei is zo’n €250 euro goedkoper en heeft een hoop snufjes die de nieuwste iPhone niet heeft. Dat gezegd hebbende weet ik onderhand hoezeer meningen hierover uiteen lopen. Ben je een Apple-fanaat of geloof je niet in de high-end kwaliteiten van Huawei, dan heb je voor zo’n 20% meer wel een echte Apple.

Check de volledige vergelijking hieronder:
[table id=114 /]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën