Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

Kan Huawei ondanks het Google-fiasco meekomen met de Android-koning?

Huawei was de afgelopen jaren goed op weg om Samsung in de weg te gaan zitten als grootste Android smartphone-fabrikant, zo blijkt onder andere uit de meer high-end richting waar de Chinezen in zijn gegaan. Met de Mate 30 Pro komt Huawei nu ook weer met een Galaxy Note-achtig phablet en dan stellen wij natuurlijk de vraag: welke is beter?

Voordat we beginnen moge het duidelijk zijn dat Huawei overduidelijk op een achterstand staat. Dat heeft niet zozeer iets met de hardware te maken, maar uiteraard met de handelsoorlog tussen de V.S. en China. Hierdoor zijn Google-services in beginsel niet beschikbaar voor de Mate 30 Pro. Vandaag werd daarentegen bekend dat de Mate 30 Pro een ontgrendelbare bootloader krijgt. Hierdoor zullen er (via een ietwat onveilige omweg) alsnog Google-apps op geïnstalleerd kunnen worden.

Dat gezegd hebbende zijn de twee toestellen naast elkaar niet eens zo verschillend en waar ze verschillen, balanceren ze elkaar bijna weer uit. De Galaxy Note 10+ heeft bijvoorbeeld een iets groter (en beter) scherm met een hogere resolutie, maar de Mate 30 Pro heeft betere camera’s (naast het feit dat Huawei’s smartphones er een beetje om bekend staan uitzonderlijk goede foto’s te schieten).

De Mate 30 Pro heeft een iets grotere batterij die draadloos in theorie iets sneller zou moeten opladen. De Note 10+ heeft een ultrasonische vingerafdrukscanner en een bijgeleverde S-Pen. Tot slot zet Samsung kwa brute kracht net wat meer in; de Note 10+ heeft maar liefst 12GB RAM en uitbreidbaar geheugen tot 1TB. Wat betreft snelheid en hoeveelheid opslagruimte wint Samsung het dus wel.

Samenvattend gaan de toestellen op papier nek aan nek (ook op basis van de prijs) maar er is één essentieel verschil: de Galaxy Note 10+ vergt nauwelijks extra werk voor de gebruiker terwijl je omweggetjes moet nemen om de Mate 30 Pro volledig uit te rusten met alle features die je gewend bent. Wat dat betreft zit de handelsoorlog Huawei dus behoorlijk in de weg.

Check de volledige vergelijking hieronder:
[table id=249 /]

Lees ook: Apple iPhone 11 Pro Max vs Samsung Galaxy Note 10+

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën