‘iPhone 6 krijgt one-hand modus’

Volgens de New York Times krijgt de iPhone 6 een speciale functie waarmee je hem gemakkelijker met één hand kunt gebruiken.

We komen steeds dichter bij de persconferentie van Apple op 9 september, dus neemt het aantal geruchten ook met de dag toe. De New York Times heeft weer een nieuwtje te pakken. De grotere iPhones zullen een eenhandige modus krijgen, om het grote scherm wat gemakkelijker bedienbaar te maken. Volgens (andere) geruchten zal de iPhone 6 in een 4.7- en 5.5-inch variant komen, wat allebei een stuk groter is dan de huidige 4-inch iPhone 5.

Een dergelijke functie zagen we al eerder in Androidtoestellen van formaat. Zo kun je bij de Samsung Galaxy Note 3 en de LG G Pro 2 (van 5.7- en 5.9-inch) de interface verkleinen, zodat je gemakkelijk met één hand bij je apps kunt. Andere telefoons laten je ook het toetsenbord in formaat krimpen.

Nog even wachten
Aanstaande dinsdag kun je live meekijken naar de persconferentie van Apple. Naast de waarschijnlijke onthulling van de iPhone 6, krijgen we hopelijk ook een eerste glimp van de iWatch te zien.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën