iPhone X instapmodel niet het meest in trek

Het instapmodel lijkt voor de geïnteresseerde klant niet genoeg.

Enkele weken geleden presenteerde Apple naast de vrij repetitieve iPhone 8 ook de nieuwe iPhone X. Dit toestel onderscheidt zich van voorgaande iPhones door het vernieuwde design, Face ID en betere specs dan ooit tevoren. De vraagprijs van 999 dollar en 1159 euro is echter een klap in het gezicht voor de meeste consumenten.

Volgens een onderzoek van RBC Capital Markets zijn echte fans van de smartphone bereid om nog meer neer te leggen dan ‘slechts’ het instapmodel. Uit een enquête van 4.000 mensen blijkt dat mensen die geïnteresseerd zijn in de iPhone X eerder de 256GB-versie zullen kopen dan die van 64GB.

In Nederland ben je voor de duurdere variant maar liefst 1329 euro kwijt. Hetzelfde onderzoek toont echter ook aan dat de interesse in de 2017 iPhones lager ligt dan voorheen: 64 procent van de aanstaande iPhone kopers ook de allernieuwste willen. In vergelijking met vorig jaar waar 71 procent het nieuwste model in huis wilden, is dit toch een flinke daling.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat Apple doorgaat met de verkoop van de iPhone 6S. Niet heel toevallig dat deze smartphone het laatste iPhone-model is dat wel over een 3.5mm jack beschikt. We kijken dan ook met smart uit naar de officiële verkoopcijfers.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën