Officieel: Dit zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Een zeer degelijke telefoon, maar is hij de stevige prijs wel waard?

Er waren al wat renders gelekt en natuurlijk wisten de fanatiekelingen er al het een en het ander over, maar nu is het officieel: Google onthult vandaag de nieuwe reeks Pixel-smartphones.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL van Google krijgen respectievelijk een 5,5 inch en een 6,3 inch OLED scherm. Dat is een stuk groter dan de voorgangers. De Pixel 2 en Pixel 2 XL hadden respectievelijk een 5 inch en 6 inch scherm. Daarbij zijn de nieuwste toestellen natuurlijk ook nog eens relatief randloos, op een flinke notch van de Pixel 3 XL na dan.

Beide toestellen worden uitgerust met een degelijke 4GB RAM, twee selfie-camera’s van 8,1 megapixel (een grootlenshoek voor extra veel achtergrond) terwijl er aan de achterkant slechts één lens te vinden is van 12,2 megapixel.

Ondertussen krijgen beide toestellen een solide Snapdragon 845, de processor die bijvoorbeeld ook te vinden is in de OnePlus 6. De standaard versie krijgt een 2915 mAh-accu terwijl de XL zal worden uitgerust met een 3430 mAh batterij.

Tot slot zullen beide versies uitkomen in een tweetal varianten; een van 64GB en een van 128GB opslagruimte. Helaas kun je de opslagruimte niet uitbreiden door middel van een SD-kaart. Oh, en de smartphones zijn om te toveren tot een soort slimme speaker; wanneer je je Pixel 3 op het draadloze oplaadstation zet, kun je zoals bij de Google Home vragen stellen en opdrachten geven.

Kortom, een zeer degelijke telefoon, maar zoals vanochtend al uitlekte, is dat behoorlijk relatief als je naar de prijs kijkt. De 64GB uitvoeringen van de Pixel 3 en Pixel 3 XL kosten respectievelijk €859 en €959 euro terwijl de modellen met extra opslagruimte respectievelijk €959 en €1059 kosten.

Google benadrukt tijdens de presentatie overigens dat je niet zult worden weggeblazen door de hardware, maar dat de innovatie hem grotendeels zit in de software en clouddiensten. Zo zou het miljardenbedrijf bijvoorbeeld stevig hebben ingezet op de camera-app, die allemaal nieuwe snufjes ondersteunt.

Zoals zijn voorgangers komen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL niet uit in Nederland. Wel zou je het toestel in Frankrijk of Duitsland kunnen halen. Is dat te ver rijden voor je? Dan kun je ook nog altijd terecht op de zwarte markt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën