Regisseur Christopher Nolan uit harde kritiek op Netflix

Bijgewerkt op:

De bekende regisseur is geen fan van de streamingdienst.

Christopher Nolan ken je van films als The Dark Knight, Inception, Interstellar en, wat recenter, Dunkirk. De regisseur brengt zijn films met liefde naar het witte doek. Dat de beste man kritiek heeft op Netflix, een grote concurrent van de ‘ouderwetse’ bioscoop, is dus geen wonder.

Volgens Nolan heeft Netflix een hetze tegen de huidige filmindustrie. Hij zegt geen fan te zijn van de strategie van de Amerikaanse streamingdienst. Netflix brengt eigen releases het liefst exclusief naar de dienst en niet naar de bioscoop. En als de films naar de bioscoop komen, dan is het vaak in geselecteerde bioscopen in geselecteerde landen, aldus Nolan tegenover IndieWire.

Ondanks de felle kritiek van Nolan kan de regisseur niet ontkennen dat Netflix goede zaken doet. De dienst is actief in 190 landen en heeft meer dan 100 miljoen abonnees. Een indrukwekkende prestatie. Toch ben ik het met Nolan eens als het gaat om zijn bioscoop-gedachte. Sommige films wil je gewoon in de bios zien. Niet alleen omdat het scherm groter is, maar het witte doek ademt een sfeer dat je thuis niet kan recreëren. Zijn nieuwe film Dunkirk draait sinds deze week in de bioscoop.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën