Steven Spielberg: ‘Netflix-films verdienen geen Oscar’

De regisseur heeft weer wat te mopperen.

Hollywood ervaart Netflix als een serieuze dreiging. De één omarmt het, de ander wil er niets mee te maken hebben. Zo lijkt acteur Will Smith het allemaal wel best te vinden en kreeg hij een hoofdrol in de Netflix-film Bright. Regisseur Steven Spielberg moet echter niets van Netflix hebben.

Volgens de Jurassic Park-man verdient een Netflix-film geen Oscar. Omdat Netflix exclusives direct te zien zijn op de streamingdienst en niet in de bioscoop. Met een Emmy heeft de bejaarde regisseur dan weer geen probleem.

Het is soms grappig om te zien hoe Hollywood regisseurs met afschuw kijken hoe het exclusieve Netflix content zich ontwikkeld. Tuurlijk, er zit soms bagger tussen, maar kwalitatieve Netflix-films mogen wat uw auteur betreft kans maken op een Oscar. Omdat de film enkel op de TV te zien is en niet in de bioscoop, betekent niet dat de kwaliteit minder is. De zure reactie van Spielberg lijkt een stuiptrekking van Hollywood, dat momenteel in zwaar weer verkeert door de opkomst van streamingdiensten met eigen (film)producties. (Via ITV news)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën