Waarom haat Donald Trump Apple zo erg?

Er gaat bijna geen week voorbij of Donald Trump zegt iets onaardigs over Apple. Hoe is het zo gekomen?

Er is bijna geen presidentskandidatenverkiezing leuker dan die van het Republikeinse kamp in de Verenigde Staten. Met miljardair en loose cannon Donald Trump erbij is het bijna een circusvoorstelling.

Opvallend is dat hij nogal vaak iets onaardigs zegt over Apple. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun iPhones in Amerika gaan maken van hem. Opvallend, want hij geeft zelf toe dat hij ook een Samsung heeft, en die wordt zeker niet in Amerika gemaakt.

Hij heeft al meerdere keren gedreigd om helemaal op Samsung over te stappen. Deze week was het bijvoorbeeld weer zo ver. Donald roept op tot een boycot van Apple omdat ze weigeren om een achterdeur te creëren in hun apparaten. Dat is nu een groot punt, omdat de FBI niet in de telefoon kan komen die de schuter in San Bernardino gebruikte.

Trump staat daarbij tegenover een groot aantal techbedrijven die juist Apple steunen. Maar waar komt die haat voor Apple toch vandaan. Is het misschien omdat hij een enorme berg geld heeft misgelopen op het bedrijf?

In januari 2014 was het weer eens zo ver dat Apple iets deed dat de – toen nog uitsluitend – ondernemer niet leuk vond. De iPhone 5 had geen groot scherm en daarom verkocht hij al zijn aandelen Apple.

Dat had hij beter maar niet kunnen doen. Als hij echt in januari 2014 al zijn aandelen heeft gedumpt dan heeft hij een stijging van ongeveer 34% gemist. Au. Ja dat verklaart dan wel een beetje antipathie.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën