WTF nieuwe HTC 10 kan echt foto’s maken

De laatste topmodellen van HTC konden niet echt fotograferen, maar die fout lijkt te zijn hersteld bij de 10.

HTC kwam in de laatste paar modellen steeds met de belofte dat ze een fantastische camera hadden ontwikkeld, maar dat viel toch een beetje tegen als je de telefoon in je handen kreeg. De HTC M7 probeerde het met ultrapixels, maar faalde. De HTC One M8 spande de kroon met een dubbele camera waar je in feite gewoon niks mee in beeld kon krijgen.

En ook de gisteren onthulde nieuwe HTC 10 zou weer een geweldige camera krijgen volgens HTC, en dus geloofde niemand dat dat echt ging gebeuren. Maar wie schetst onze verbazing nu blijkt dat het toch is gelukt. De fotografie-experts van DxOMark hebben hem al getest en zetten de telefoon helemaal bovenaan het lijstje (samen met de Samsung Galaxy S7 Edge), met 88 punten. De experts roemen de autofocus en de beeldstabilisatie die weinig residu achterlaat.

Het is voor HTC te hopen dat ze niet te laat zijn met het apparaat. En wellicht hadden ze ook met de prijs onder de concurrentie moeten duiken, want met deze prijs (€750) wist ook Blackberry zich niet terug in het veld te vechten.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën