Microsoft onthult Office voor de iPad

Vanaf nu kun je de Office-app voor je iPad downloaden in de App Store. Office voor iPad werd vandaag door de verse Microsoft-CEO Satya Nadella onthuld.

Met Office voor iPad kun je Word, Excel en Powerpoint op je iPad gebruiken. Hiervoor dien je wel te beschikken over een Office 365-abonnement. Heb je dit niet, dan kun je met Office voor iPad alleen Office-documenten bekijken. Een 365-abonnement kost je 10 euro per maand. Betaal je meteen voor een jaar, dan kost het 99 euro.

De Word- Excel en Powerpoint-applicaties zien er hetzelfde uit als de desktop-varianten en bieden dezelfde functies, alleen de interface is uiteraard geoptimaliseerd naar touchscreen-gebruik. Ook kun je met de nieuwe Office-applicatie samen aan een document werken en deze vervolgens opslaan in OneDrive.

Het beschikbaar stellen van Office voor de iPad en te integratie van OneDrive past helemaal binnen de nieuwe strategie van Nadella. Hij wil gebruikers niet binden aan één apparaat, één werkplek en één programma.

De komst van Office voor iPad mocht overigens wel even duren. Hier wordt sinds 2011 al over gespeculeerd.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën