Xbox One pas in 2014 naar Nederland

Slecht nieuws voor de Xbox-fans onder ons. De Xbox One zal namelijk pas in 2014 in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn.

Dat meldt Xbox Wire, de officiële blog van Xbox. Naast Nederland zijn ook België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland de dupe van deze vertraging. De rede voor uitstel van de releasedatum is onder andere dat ze het bij Microsoft niet gaan redden om de Xbox One op tijd geschikt te maken voor de desbetreffende talen.

Hinderlijk is dat Microsoft erg vaag blijft. Ze melden namelijk dat de Xbox One in 2014 ‘zo spoedig mogelijk’ wordt uitgebracht in de desbetreffende landen. Hoe lang we in het nieuwe jaar moeten wachten wordt dus niet duidelijk. Om de schade wat te beperken zullen gamers die de Xbox One al gepre-orderd hebben een gratis game bij hun nieuwe console geleverd krijgen. Hoewel ik betwijfel of dat de pijn zal verzachten: we willen gewoon zo snel mogelijk op de Xbox One spelen.

De Xbox One zal in november van dit jaar wel worden gelanceerd in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland, Australië en de Verenigde Staten.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën